singles dating coach

10 tips om je datingprofiel te verbeteren

Wie single is en daar deze zomer graag verandering in wil brengen, kan de stap naar online daten wagen. Wij geven tien tips om je profiel aantrekkelijk te maken.

1. Kijk naar de concurrentie

Kijk even naar een aantal bestaande profielen voor je jezelf op de virtuele datingmarkt gooit. Want hoe moet je je onderscheiden als je niet weet waarvan? Zorg ervoor dat jouw profiel niet lijkt op wat je gezien hebt, maar er met kop en schouders bovenuit steekt.

2. Kies een mooie foto

Je foto bepaalt de eerste indruk, dus het is logisch dat je eentje kiest waar je goed opstaat. Blijf echter eerlijk: ben je ondertussen tien jaar ouder of twintig kilo zwaarder, loop je het risico dat een eerste date voor de ander teleurstellend zal zijn. Kies een foto van je gezicht waarop je (glim)lacht en blijf mijlenver weg van de zogenaamde ‘schattige’ foto’s met honden en hartjes.

3. Beperk afkortingen

Niet iedereen weet dat MBM zkt LDR zoveel betekent als ‘Mooi blond meisje zoekt liefdesrelatie’. Beperk het aantal afkortingen en smileys om je profieltekst duidelijk te houden voor iedereen.

4. Eerlijk duurt het langst

Schrijf niet dat je sportief bent als je loopschoenen al een half jaar stof vergaren, noem jezelf geen literair verzamelaar als je de volledige collectie Kiekeboes bezit en gebruik het adjectief ‘succesvol’ alleen als je een job hebt. Het is de bedoeling dat je je beste beentje voorzet, maar overdrijf niet.

5. Houd het simpel

Een profieltekstje is bedoeld om jezelf kort voor te stellen, met de nadruk op kort: laat ellenlange beschrijvingen van je jeugd, hobbies en vrienden achterwege. Gouden regel: bezoekers moeten je profieltekst in minder dan een minuut kunnen lezen.

6. Wees ook niet te eerlijk

Tenzij je op specifieke datingsites zit, is het geen goed idee om meteen te melden dat je kickt op leer of seks in het openbaar wel ziet zitten. Doe zo’n ontboezemingen wanneer de tijd er rijp voor is.

7. Maak geen spelfouten

Het is moeilijk jezelf voor te stellen als een slim en succesvol persoon als je nog geen vijf regels zonder fouten kan schrijven. Laat je tekst desnoods nalezen door iemand anders.

8. Het gaat niet alleen over jou

Let erop dat je profieltekst niet opschepperig of arrogant overkomt en voeg ook zeker een zinnetje toe over wat je verwacht van een partner. Wees niet te snel met uitspraken als ‘ik zoek de ware’, die nogal overrompelend kunnen zijn.

9. Zeg waar het op staat

Wees eerlijk over je status: ben je getrouwd geweest? Heb je kinderen? Ook als je gewoon uit bent op losse flirts is het beter daar eerlijk over te zijn: er bestaan speciale sites voor dit soort doeleinden.

10. Graaf niet in het verleden

Een vorige relatie die pijnlijk eindigde, een ex die je nog raakt of een aantal teleurstellingen op rij verdienen het niet om je profielpagina te halen. Als vorige relaties nog te zwaar wegen, ben je misschien nog niet klaar voor een nieuwe stap.

Bron: Het Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.