Altijd leuk om te lezen wat onze overzeese Amerikaanse buren schrijven over singles, daten en over succesvolle datingprofielen. Want succes boeken, dat is in Amerika regel nummer 1. Anyaway, we vonden deze 10 super simpele tips.

Voor een ongekend succesvol datingprofiel. Althans, volgens de Amerikanen dan -;)

Krijg een date met deze tip 10 tips:

Online dating is lastig. Je ziet elkaar niet face-to-face, en het kan een hoop van je tijd, moeite en aandacht vragen. En zelfs dan, kans op succes is niet verzekerd. We weten al dat een profiel zonder foto een ‘no go’ is en ook een wazige afbeelding of vrijwel leeg profiel is niet te vertrouwen. Maar er bestaat ook zoiets als ‘te veel’. Zo kan een ellenlang profiel een afknapper zijn, evenals een groepsfoto met al je vrienden. Hier 10 eenvoudige tips om online een date te scoren.

1. Kies de juiste profielfoto
Kies een profielfoto die duidelijk, recent en vrolijk is. Vakantiekiekjes doen het vaak goed om dat ze positieve energie impliceren.

2. Wees klaar voor een date
Voordat je online gaat, even goed nadenken over je wensen, behoeften, exen en eventuele deal-breakers. Als je niet over je vorige relatie heen bent of opziet tegen online daten dan kun je jezelf de moeite besparen.

3. Maak je profiel persoonlijk
Maak in je datingprofiel duidelijk wat jou uniek maakt. Ook je hobby’s en interesses melden is zinvol omdat je dan de juiste mensen aantrekt. Een pakkend profiel is essentieel om jezelf van anderen te onderscheiden en je uit te nodigen in jouw wereld.

4. Hou het simpel
Hou het simpel en laat je niet meeslepen. Schrijf je profiel, leg het een dag of wat weg en lees het nog een keer. Vraag jezelf af of je bij het lezen er van meer zou willen horen. Met andere woorden, maak de tekst zo dat het nieuwsgierigheid opwekt.

5. Stel vragen
Behalve over jezelf vertellen is het nuttig om in een datingprofiel ook al wat vragen te stellen. Zo nodig je iemand extra uit om te reageren.

6. Wees duidelijk in wat je zoekt
Belangrijk: wees open en to the point. Als je op zoek bent naar een kortstondig avontuurtje, zeg dat gewoon. Anders trek je singles die op zoek zijn naar een lange-termijn-relatie. Dit geldt ook omgekeerd natuurlijk.

7. Deel geen persoonlijke gegevens
Deel nooit persoonlijke gegevens op een datingsite en hou zelfs je Facebook pagina lekker voor jezelf. Een goede en betrouwbare datingsite zal jouw gegevens nooit openbaar maken zonder jouw toestemming.

8. Kies een veilige datingsite
Doe onderzoek en meld je aan bij een betrouwbare datingsite. Ook in Nederland zijn er ontzettend veel en niet allemaal bonafide. Hier vind je een selectie van betrouwbare datingsites.

9. Benut je hobby’s
Je hobby’s kunnen je helpen om je sneller met andere singles te connecten en de zoekresultaten te verfijnen. Focus op wat je sociaal maakt. Buitensporten, onderwijs en groepsactiviteiten vermelden in je datingprofiel zijn een goed begin.

10. Lieg niet
Vermijd te allen tijde liegen op een datingsite. Dikke kans dat wanneer je wordt betrapt je van de datingsite wordt afgegooid.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.