opgewekte single

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op je vorige relatie dan toen je er nog inzat. Niet zo gek natuurlijk. Hoe dichter we zitten op een situatie hoe moeilijker is het om die te beoordelen. We willen het vaak niet toegeven, maar soms is de relatie waarin je zit gewoon niet goed (meer) voor je. Herken je deze 10 signalen?

1.Je partner gaslights je en vertelt jou hoe je je voelt of ondermijnt de gevoelens die jij uit

Als je ooit de opmerking ‘je bent gewoon te gevoelig’ hebt gehoord, nadat je uitte dat je ergens mee zit, dan weet je wat gaslighten is. Sorry.

2. Jij krijgt de schuld van alles, ook als het zijn/haar schuld is

Ook als je partner een fout heeft gemaakt, is het jouw schuld. Niet echt natuurlijk, maar dat vindt hij/zij wel.

3. Je partner claimt en isoleert je

Het liefst houdt je partner je weg bij je familie en vrienden en vindt dat jij thuis moet blijven, simpelweg omdat hij/zij thuisblijft.

4. Je partner speelt continu het slachtoffer’

Wanneer jij je gevoelens uit of zegt dat je iets niet leuk vond wat hij/zij deed, wordt de situatie zo omgedraaid dat je partner het slachtoffer is. En zo kom je natuurlijk alsnog geen steek verder.

5. Je hebt meer stress, bent angstig en maakt je continu zorgen, of je hebt zelfs een verslechterd immuunsysteem

Een ongezonde relatie zorgt ervoor dat je in fight or flight modus gaat. Hierdoor staat je lichaam continu aan en is alert voor eventueel gevaar (aka je partner), en dit heeft een negatief effect op je mentale- en lichamelijke gezondheid.

6. Je hebt veel nachtmerries

Nare dromen, oftewel nachtmerries kunnen een signaal zijn dat je veel stress ervaart en die in je slaap moet verwerken.  Als dit een hele poos aanhoudt kan dit duiden op problemen in je relatie.

7. Je verbergt dingen die zijn gebeurd voor je vrienden en familie

Dat jullie de hele vakantie ruzie hebben gehad, vertel je er niet bij als je je leuke vakantiefoto’s laat zien. Of als je een verhaal vertelt over je partner, laat je expres details weg waardoor je lief  en jullie relatie beter overkomt bij anderen.

8. Je verzint excuusjes voor hem/haar

Oh hij vergat je verjaardag? Ach dat komt omdat het druk is op zijn werk. Ze schreeuwde tegen je en schold je uit? Nou ja, dat was mijn eigen schuld want ik had de afwas niet gedaan.

Het is heel makkelijk om een excuus te verzinnen voor je partner, omdat je jezelf wil aanpraten dat hij/zij echt niet zo slecht is als het lijkt.

9. Je partner bepaalt wat jij doet

Een foto op Instagram gezet? Waarom is die foto zo sexy? Ik vind het helemaal niet leuk dat je dat doet, haal hem eraf.

Dat jurkje? Weet je dat zeker? Het is veel te kort, dadelijk vinden mensen je een slet. Trek het uit. Eet je nu alweer chips? Ik dacht dat je op de lijn zou letten? Herken je dit soort uitspraken? Dan heb jij vrij weinig te zeggen in je relatie

10. Je zou nooit met een van zijn/haar vrienden daten

En nee, we zeggen niet dat je dat ook echt moet gaan doen, maar iemand vrienden zeggen veel over de persoon zelf. Zijn al zijn/haar vrienden gemeen en roddelen ze alleen maar? Kraken ze mensen af en zijn het gewoon geen leuke mensen? Dan zegt dat vaak al veel over je partner dat hij/zij daarmee omgaat.

Als je meerdere van deze tekenen herkent, dan raden we je aan om nog even goed na te denken of deze relatie wel juist voor je is. Liever alleen en gelukkig dan in een relatie en ongelukkig, toch? ?

 

Bron: Beautify

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.