soloreizen

10 reistips voor single vrouwen

Als single vrouw in je eentje op vakantie gaan getuigt van een flinke dosis lef. Maar om het beste uit je soloreis te halen moet je rekening houden met een paar belangrijke zaken. 10 tips op een rij om extra te genieten van je reis.

Wees geduldig

Gun jezelf de tijd om te acclimatiseren aan de nieuwe omgeving. Na een tweetal dagen ben je gewend aan het feit dat je alleen op stap bent.

Wees voorzichtig

Loop zo weinig mogelijk door verlaten straatjes, maar meng je tussen mensen. Mocht er iets voorvallen, dan kan je steeds aandacht trekken. Het is ook een goed idee om een vriend(in) per sms op de hoogte te houden van je dagplannen. Sla eventueel ook alle noodnummers van je vakantieland op in je gsm.

Gedraag je niet te wild

Laat jouw losbandigheid thuis en doe desnoods een trouwring aan om vervelende mannen op afstand te houden.

Neem niet te veel mee

Hoe minder bagage je meeneemt, hoe minder het je zal kosten en hoe mobieler je kan reizen.

Kleed je zedig

Op sommige bestemmingen mag je luchtig gekleed rondlopen, maar in bepaalde landen wordt dat niet getolereerd. Speel op veilig en trek geen te onthullende outfits (diepe decolletés, minirokjes) aan.

Plan je eerste nacht tot in de details

Ben je een avontuurlijk type en wil je reizen onder het mom ‘ik zie wel waar ik terecht kom’? Zorg dan toch dat je jouw eerste overnachting wel degelijk boekt. Wellicht heb je al een lange reis achter de rug en wil je niet lang zoeken naar een slaapplek.

Kies voor de juiste handtas

Als je een daguitstap maakt, neem je het best een tas mee met verschillende compartimenten met ritsen waarin je eten, drinken, fototoestel, gsm en geld kan opbergen. Ideaal is een schoudertas, die kunnen dieven niet zomaar stelen. Nog beter is om een geldzakje aan de binnenkant van jouw T-shirt te prikken en wat cash in je schoenen te verstoppen. Zo heb je – in het ergste geval – nog iets over om de bus richting hotel te nemen.

Vertrouw vrouwen niet blindelings

Vrouwen die alleen reizen zijn doorgaans extra op hun hoede voor mannen met minder goede bedoelingen, maar ook ‘spontane’ vrouwen kunnen je in een gevaarlijke situatie lokken. Je gaat beter niet in op haar impulsieve reisvoorstellen (denk aan een gratis rondleiding in een stad of helpen zoeken naar een leuk restaurant.)

Zorg voor je voeten

Ga je op reis voor jezelf? Zet jezelf dan ook op de eerste plaats en verkies comfort boven mode. Laat hoge hakken gewoon thuis en opteer voor makkelijke stapschoenen.

Verwen jezelf

Tijdens je soloreis kan je heimwee krijgen naar vrienden en familie. Troost jezelf en kies voor een deugddoende pedicure of massage. Wedden dat je jouw eenzaamheid erna beter kan relativeren?

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?