soloreizen

10 reistips voor single vrouwen

Als single vrouw in je eentje op vakantie gaan getuigt van een flinke dosis lef. Maar om het beste uit je soloreis te halen moet je rekening houden met een paar belangrijke zaken. 10 tips op een rij om extra te genieten van je reis.

Wees geduldig

Gun jezelf de tijd om te acclimatiseren aan de nieuwe omgeving. Na een tweetal dagen ben je gewend aan het feit dat je alleen op stap bent.

Wees voorzichtig

Loop zo weinig mogelijk door verlaten straatjes, maar meng je tussen mensen. Mocht er iets voorvallen, dan kan je steeds aandacht trekken. Het is ook een goed idee om een vriend(in) per sms op de hoogte te houden van je dagplannen. Sla eventueel ook alle noodnummers van je vakantieland op in je gsm.

Gedraag je niet te wild

Laat jouw losbandigheid thuis en doe desnoods een trouwring aan om vervelende mannen op afstand te houden.

Neem niet te veel mee

Hoe minder bagage je meeneemt, hoe minder het je zal kosten en hoe mobieler je kan reizen.

Kleed je zedig

Op sommige bestemmingen mag je luchtig gekleed rondlopen, maar in bepaalde landen wordt dat niet getolereerd. Speel op veilig en trek geen te onthullende outfits (diepe decolletés, minirokjes) aan.

Plan je eerste nacht tot in de details

Ben je een avontuurlijk type en wil je reizen onder het mom ‘ik zie wel waar ik terecht kom’? Zorg dan toch dat je jouw eerste overnachting wel degelijk boekt. Wellicht heb je al een lange reis achter de rug en wil je niet lang zoeken naar een slaapplek.

Kies voor de juiste handtas

Als je een daguitstap maakt, neem je het best een tas mee met verschillende compartimenten met ritsen waarin je eten, drinken, fototoestel, gsm en geld kan opbergen. Ideaal is een schoudertas, die kunnen dieven niet zomaar stelen. Nog beter is om een geldzakje aan de binnenkant van jouw T-shirt te prikken en wat cash in je schoenen te verstoppen. Zo heb je – in het ergste geval – nog iets over om de bus richting hotel te nemen.

Vertrouw vrouwen niet blindelings

Vrouwen die alleen reizen zijn doorgaans extra op hun hoede voor mannen met minder goede bedoelingen, maar ook ‘spontane’ vrouwen kunnen je in een gevaarlijke situatie lokken. Je gaat beter niet in op haar impulsieve reisvoorstellen (denk aan een gratis rondleiding in een stad of helpen zoeken naar een leuk restaurant.)

Zorg voor je voeten

Ga je op reis voor jezelf? Zet jezelf dan ook op de eerste plaats en verkies comfort boven mode. Laat hoge hakken gewoon thuis en opteer voor makkelijke stapschoenen.

Verwen jezelf

Tijdens je soloreis kan je heimwee krijgen naar vrienden en familie. Troost jezelf en kies voor een deugddoende pedicure of massage. Wedden dat je jouw eenzaamheid erna beter kan relativeren?

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.