penislengte en borst grootte

10 procent van de mannen loopt in vieze onderbroek

Een op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dat zelfs maar drie keer of minder per week. Dit blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata. Ruim duizend Nederlandse respondenten werd gevraagd hoe vaak ze schoon ondergoed uit de kast trekken. Een op de vijf Nederlanders doet dit niet elke dag. 

Kwart jongeren verschoont ondergoed niet dagelijks

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse jongeren (18-25 jaar) hun ondergoed niet dagelijks verschoont. Bijna een tiende (9,4%) van de Nederlandse jongeren in de leeftijd 18-25 jaar verschoont zijn of haar ondergoed zelfs maar drie keer of minder in de week. Van de jongeren die niet dagelijks het ondergoed verschoont is 78 procent man.

Vieze geurtjes

Dit hoge percentage onder jongeren is opvallend aangezien het algemeen bekend zou moeten zijn dat hoe vaker ondergoed verschoond wordt er minder kans is op nare geurtjes. Vanuit hygiënisch oogpunt is het dan ook raadzaam ondergoed dagelijks te verschonen. Bij ouderen (46-65 jaar) is zelfs 82 procent van de mensen die niet dagelijks hun ondergoed verschonen man.

10 procent laat de was meestal door moeder doen 

Alhoewel de was doen het klusje is waar de doorsnee Nederlander het minste hekel aan heeft, laat toch een op de tien de was meestal door hun moeder doen. Het zijn vooral jongeren en vrijgezellen die de was het vaakst bij moeder afleveren. Bij jongeren gaat het om 54 procent, bij vrijgezellen om 30 procent. Van de respondenten die hebben aangegeven dat ze een relatie hebben, laat slechts 4 procent de was door hun moeder doen.

Hoe ouder de man…

Verder doen meer vrouwen (79%) dan mannen in Nederland hun eigen was. Bij 1 op de 3 mannen is het de partner die meestal wast. Terwijl bij slechts 2 procent van de vrouwen de partner meestal de was doet. Opvallend is ook dat hoe ouder de man, hoe vaker de was door de partner wordt gedaan. Bij jonge mannen (18-25 jaar) is dat nog geen 10 procent, terwijl bij mannen in de leeftijd van 46 tot en met 65 jaar bijna de helft hun partner de was laat doen.

Blog onderzoek 
Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Smartstudentdeals.nl. Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.