uitgaan zonder kater

10 praktische tips om minder alcohol te drinken

Probeer je ook wat te minderen met de alcohol maar lukt het je (nog) niet helemaal? Misschien heb je dan iets aan deze 10 praktische tips.

1) Kan jij je alcoholverbruik goed inschatten? Doe de test en noteer het eens gedurende een week. Ter info: gezonde personen wordt aangeraden om niet meer dan tien glazen alcohol per week te drinken.

2) Vraag jezelf ook af waarom je drinkt. Is dat glas Merlot na een lange werkdag een ritueel waarvan je slok per slok geniet? Of een gewoonte waar je nog nauwelijks bij stilstaat?

3) Les jij je dorst graag met een biertje? Helaas krijg je van alcohol enkel meer dorst. Ook hier geldt: eerst komt water, de rest komt later.

4) Of heb je alcohol nodig om te ontspannen? Ontstressen kan niet alleen gezonder, maar ook efficiënter: trek je wandelschoenen aan, sport, bel een vriend(in) en stort je hart uit, dobber in een heerlijk geurend bad, dans door de woonkamer…

5) Als je elke week minstens twee alcoholvrije dagen inlast, heeft je lichaam tijd om de opgenomen alcohol te verwerken, maar voorkom je ook dat drinken een foute gewoonte wordt.

6) Heb je een avondje uit (of in) met alcohol gepland? Spreek met jezelf af hoeveel je zal drinken.

7) En wissel alcoholrijke en alcoholvrije dranken af.

8) Bestel je op restaurant een lekkere wijn, vraag er dan meteen een fles water bij.

9) Kan je moeilijk nee zeggen? Bedenk vooraf hoe je dat toch zou kunnen doen. Verzamel misschien zelfs enkele redenen die je weigering kunnen staven?

10) Geniet op een rustig tempo. Doe minstens een halfuur over een glas en haal er minimaal zeven slokken uit.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.