beachparty vakantie

10 party bestemmingen op vakantie

Nederlanders houden wel van een feestje, of beter gezegd: een hele vakantie vol feestjes. Partyvakanties zijn elke zomer weer een hot item. Nu de vroegboekkortingen volop worden aangeboden, dwalen de gedachten van menig Nederlander af naar een warme bestemming met een zomerse cocktail en goede muziek op de achtergrond.

Maar welke vroegboekkorting geeft nu eigenlijk echt waar voor je geld? Hotels.com onderzocht de top 10 Europese partybestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens in mei 2015.

Party bestemming Ibiza

Ultieme feestgarantie vind je op veel Europese bestemmingen, maar vooralsnog tipt geen enkele plaats aan het Spaanse partyeiland Ibiza. Nederlandse feestgangers toonden het meeste interesse in deze stijlvolle bestemming met hippe tenten en luxe feesten. Ook Albufeira, de zonnige badplaats aan de Portugese kust, blijkt in trek. Budapest, de Hongaarse hoofdstad die elke zomer op haar kop wordt gezet door de 370.000 bezoekers van het 7-daagse festival Sziget, staat op de derde plek.

Feestvreugde

Feesten tot de vroege uurtjes kan het beste in Spanje. Naast Ibiza heeft het Europese schiereiland met Mallorca, Lloret de Mar en Salou maar liefst vier plaatsen in de top 10 weten te bemachtigen. Nederlanders maken daar dankbaar gebruik van de korte siësta voordat zij de feestvreugde weer hervatten. Ook andere bestemmingen rondom de Middellandse zee, zoals Kos (Griekenland), Alanya (Turkije) en Marmaris (Turkije) blijken favoriet.

Nederlandse party bestemming

Opvallend is dat Renesse met de negende plaats de populairste Nederlandse partybestemming is. De kampeerterreinen van Renesse worden elke zomer overspoeld met feestende jongeren. En dan is het wel zo handig dat iedereen Nederlands praat en het dichtbij huis is.

Top 10 partybestemmingen

1. Ibiza, Spanje
2. Albufeira, Portugal
3. Budapest, Hongarije
4. Kos, Griekenland
5. Alanya, Turkije
6. Mallorca, Spanje
7. Lloret de Mar, Spanje
8. Marmaris, Turkije
9. Renesse, Nederland
10. Salou, Spanje

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.