condoom abonnement
3 April 2015

10 onbekende feitjes over condooms

Hoewel we allemaal bekend zijn met het condoom, herbergt dit rubbertje nog heel wat geheimen voor ons. Wis je bijvoorbeeld dat condooms in het leger heel vaak gebruikt worden? En dan hebben we het niet over seks.. Daarom 10 onbekende feitjes over het condoom.

1. Condooms maken seks zo’n 10.000 keer veiliger. Ja dat lees je goed, 10.000 keer.

2. Rotstekeningen in het Franse Combarelles tonen aan dat condooms zelfs al gebruikt werden in 13000 voor Christus. Op de taferelen is een man te zien die zijn penis bedekt met iets dat op een condoom lijkt, waarschijnlijk vervaardigd uit de blaas, huid of ingewanden van een dier.

3. Op zoek naar fantastische waterbalonnen of een kampeertripje gepland maar geen waterbidonnen meer? Pak wat (extra) condooms mee, die dingen kunnen namelijk 1 tot 2 liter water houden.

4. Charles Goodyear, ook bekend als de man naar wie de bekende autobanden vernoemd zijn, had een patent op condooms. Rubber is rubber, toch?

5. Het Deense woord voor condoom is “svangerskabsforebyggendemiddel.” De gangbare term is echter “gummimand” (wat hetzelfde betekent als rubberen man) maar de officiële naam is dus het 30-letterige, onuitspreekbare “svangerskabsforebyggendemiddel.”

6. Niemand is ‘te groot’ voor een condoom. De XL-maten zijn niet meer dan een marketingtruc.

7. Ook condooms hebben een houdbaarheidsdatum. Je kan ze ongeveer 4 jaar bewaren op een droge plaats (dus niet in je broekzak).

8. Condooms hebben een foutmarge van zo’n 18%. Een aantal redenen waarom het condoom niet beschermt, zijn het fout aanbrengen, te weinig vocht waardoor het scheurt en het verwijderen van het condoom voor de ejaculatie.

9. Ja hoor, condooms zijn goed voor de gezondheid van je vagina! Condooms beschermen niet alleen tegen ziektes, ze zorgen ook voor ‘goede’ bacteriën waardoor je minder snel vaginale infecties krijgt.

10. Ook in het leger gebruiken ze condooms, en niet alleen voor seks. Zo kunnen condooms helpen om bloedingen te stoppen en verhinderen ze dat er vuil in wonden komt. Ook worden ze soms gebruikt als noodoplossing wanneer er geen handschoenen voorhanden zijn of trekken de soldaten ze over de loop van hun geweer getrokken zodat zand of ander vuil de loop niet kan verstoppen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie