condoom abonnement

10 onbekende feitjes over condooms

Hoewel we allemaal bekend zijn met het condoom, herbergt dit rubbertje nog heel wat geheimen voor ons. Wis je bijvoorbeeld dat condooms in het leger heel vaak gebruikt worden? En dan hebben we het niet over seks.. Daarom 10 onbekende feitjes over het condoom.

1. Condooms maken seks zo’n 10.000 keer veiliger. Ja dat lees je goed, 10.000 keer.

2. Rotstekeningen in het Franse Combarelles tonen aan dat condooms zelfs al gebruikt werden in 13000 voor Christus. Op de taferelen is een man te zien die zijn penis bedekt met iets dat op een condoom lijkt, waarschijnlijk vervaardigd uit de blaas, huid of ingewanden van een dier.

3. Op zoek naar fantastische waterbalonnen of een kampeertripje gepland maar geen waterbidonnen meer? Pak wat (extra) condooms mee, die dingen kunnen namelijk 1 tot 2 liter water houden.

4. Charles Goodyear, ook bekend als de man naar wie de bekende autobanden vernoemd zijn, had een patent op condooms. Rubber is rubber, toch?

5. Het Deense woord voor condoom is “svangerskabsforebyggendemiddel.” De gangbare term is echter “gummimand” (wat hetzelfde betekent als rubberen man) maar de officiële naam is dus het 30-letterige, onuitspreekbare “svangerskabsforebyggendemiddel.”

6. Niemand is ‘te groot’ voor een condoom. De XL-maten zijn niet meer dan een marketingtruc.

7. Ook condooms hebben een houdbaarheidsdatum. Je kan ze ongeveer 4 jaar bewaren op een droge plaats (dus niet in je broekzak).

8. Condooms hebben een foutmarge van zo’n 18%. Een aantal redenen waarom het condoom niet beschermt, zijn het fout aanbrengen, te weinig vocht waardoor het scheurt en het verwijderen van het condoom voor de ejaculatie.

9. Ja hoor, condooms zijn goed voor de gezondheid van je vagina! Condooms beschermen niet alleen tegen ziektes, ze zorgen ook voor ‘goede’ bacteriën waardoor je minder snel vaginale infecties krijgt.

10. Ook in het leger gebruiken ze condooms, en niet alleen voor seks. Zo kunnen condooms helpen om bloedingen te stoppen en verhinderen ze dat er vuil in wonden komt. Ook worden ze soms gebruikt als noodoplossing wanneer er geen handschoenen voorhanden zijn of trekken de soldaten ze over de loop van hun geweer getrokken zodat zand of ander vuil de loop niet kan verstoppen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.