sexy vrouw iedere leeftijd

10 meest foute openingszinnen

Je herkent het vast wel. Ben je lekker een avondje stappen met je vriendinnen en voordat je met je ogen hebt geknipperd vliegen de foute openingszinnen je al om de oren. 

Dit zijn de 10 meest foute en we vertellen meteen waarom ze niet werken. Een gewaarschuwd man telt voor twee..

1. “Ik heb geen openingszin, maar jij hebt een opening en ik zin!”
Behalve het feit dat het een slecht idee is om welke relatie dan ook te beginnen met een leugen (dit is namelijk wel een openingszin), is het waarschijnlijk ook niet slim om een vrouw te wijzen op haar opening. Direct laten merken dat het je om seks gaat is sowieso een no-go. Na deze openingszin heb je in ieder geval nog maar weinig kans.

2. “Ken ik jou niet ergens van?”

Allereerst geef je bij het eerste contact direct al te kennen dat degene in kwestie nu ook weer niet zó ontzettend veel indruk op je heeft gemaakt (anders wist je nog wel waarvan je de ander kende). Daarnaast is het negen van de tien keer ook niet zo en zal de ander reageren met ‘nee, je kent me niet’. Kom daar nog maar eens van terug! Jammer, maar deze openingszin kan echt niet meer.

3. “Ik ben mijn telefoonnummer kwijt, mag ik de jouwe?”

Er is bijna geen openingszin te bedenken die er meer voor zorgt dat je dom overkomt dan deze. Het is daarnaast helemaal geen handig idee om je te laten bellen op het nummer van iemand die je helemaal niet kent als je je telefoon kwijt bent. Het is slimmer om je telefoon te laten blokkeren en een nieuwe aan te schaffen, toch? Gewoon een tip van onze kant, geen dank.

4. “Zoen je net zo lekker als je eruit ziet?”
Hoewel deze nog een kleine kans van slagen heeft (beginnen met een compliment is altijd goed), is deze toch iets te plat. Probeer deze gerust uit, maar zorg voor droge kleding want het zou je zomaar op een drankje in je gezicht kunnen komen te staan.

5. “Deed het zeer toen je uit de hemel kwam vallen?”
Op een schaal van 1 tot 10 wat betreft flauwheid scoort deze toch echt een 11. Deze openingszin loopt zo over van on-originaliteit, dat we deze eigenlijk op 1 wilde zetten, maar zelfs dat zou origineel zijn.

6. “Wil je dansen? Mooi, dan kan ik hier gaan zitten.”
Zo’n goed begin en dan toch een misser voor open doel! Iemand vragen om te dansen is altijd een goed idee (mits je de juiste moves hebt, anders raden we het sterk af), maar om iemand dan direct zo in de maling te nemen in het allereerste gesprek? Bad idea!

7. “Hé, geloof jij in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langs lopen?”
Een beetje zelfvertrouwen is een absolute must in the flirting game, al is het alleen al om de vele afwijzingen die je krijgt te kunnen doorstaan, maar de scheidslijn met arrogantie is flinterdun.  Bij een top 10 van afknappers staat ‘arrogantie’ er zeker in, dus laat deze openingszin maar achterwege als je serieus genomen wilt worden.

8. “Wil jij serieus genomen worden?”
Wacht eens, dat brengt ons bij de volgende openingszin! Deze valt in de categorie woordgrapjes. Je vindt jezelf waarschijnlijk heel grappig als je deze openingszin gebruikt, maar reken maar dat je de enige bent. En wie zegt trouwens dat je zo goed presteert in bed? Dat zal dan ook wel niet ben ik bang.. Next!

9. “Zie je hem daar? Hij wil weten of jij mij leuk vindt!”
Je verschuilen achter je vrienden.. Ook al zo’n te vaak gemaakte fout.  Bij eerlijk vragen kun je hooguit een nee verwachten, maar no harm done. Nu onderschat je de intelligentie van de dame in kwestie (alsof ze gelooft dat je het niet voor jezelf vraagt), dus daar kom je niet mee weg. Volgende keer beter!

10. “Ik had een fantastische openingszin, maar volgens mij hoef ik die bij jou niet eens te gebruiken.”
Weer net iets te zelfverzekerd jongeman! Daarnaast wil elke vrouw graag dat je een beetje moeite doet, dus als je dan toch van plan bent een openingszin te verzinnen moet het niet zijn dat je er niet eens één gaat gebruiken!

Een openingszin, hoe origineel en grappig ook, zal waarschijnlijk niet de weg naar een leuke relatie openen, eerder de weg naar heel veel afwijzingen en frustratie. Niets komt zo wanhopig over als het keer op keer gebruik maken van dezelfde openingszinnen mannen! Hoe breek je dan toch het ijs? Bedenk vooral hoe je zelf aangesproken zou willen worden. Zoek naar iets gemeenschappelijks, maak een compliment (zolang het oprecht is) en wees vooral jezelf! Uiteindelijk maak je daarmee de beste kans.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.