eet date

10 keer de basis voor een stabiele relatie

We gruwelen allemaal bij het zien van ‘Zo zijn we niet getrouwd’. De grootste nachtmerrie voor iedereen die op zoek is naar een leuke, gezellige partner en een stabiele relatie. Maar hoe bereik je dat en hoe voorkom je dat je zelf in zo’n vechtrelatie terecht komt?

Vechtrelaties

Met stijgende verbazing kijken we naar de vechtrelaties in ‘Zo zijn we niet getrouwd’. Single blijven? Graag! Dat vooruitzicht is vele malen aantrekkelijker dan in zo’n vreselijke relatie te zitten. Alles beter dan vechtend, scheldend en ruziënd door het leven gaan onder het mom van ‘tot de dood ons scheidt’.

Ramp relatie voorkomen

Natuurlijk zijn die mensen ooit ook verliefd geweest, gaan samenwonen en zelfs getrouwd. En vast niet met de intentie om jaren later als een stel schreeuwende randdebielen op tv te verschijnen en raad te moeten ontvangen van Tooske en Bastiaan Ragas. Hoe heeft het zover kunnen komen? En belangrijker, hoe voorkom je dat je zelf in zo’n relatie terecht komt?

10 x de basis stabiele relatie

Iedereen is anders en heeft andere wensen en behoeftes ten aanzien van zijn of haar partner. Maar er zijn een tiental zaken essentieel om een tot een stabiele relatie met je partner te komen. Welke? Dat vertellen we je hier.

  1. Zelfkennis. Weten wie je bent, waar je voor staat, hoe jij wilt dat je toekomst er uitziet en je grenzen in een relatie durven aangeven is fundamenteel voor een stabiele relatie.
  2. Mensenkennis. Net zo belangrijk is te weten wat voor vlees je in de kuip hebt als je een nieuwe relatie aangaat. Wie heb je voor je en past deze persoon echt bij jouw karakter?
  3. Gelijkwaardigheid. Gelijkwaardigheid is een belangrijk element om een relatie te doen laten slagen. Afhankelijkheid, zowel emotioneel of financieel leidt op den duur meestal tot problemen.
  4. Inlevingsvermogen. Je kunnen verplaatsen in een ander, zeker in je partner, is een groot goed en een fundament voor een langdurige stabiele relatie. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook! Zonder empathie en inlevingsvermogen is het haast onmogelijk door moeilijkere tijden te komen samen.
  5. Gelijkgezindheid. Samen dezelfde dromen, wensen, doelen hebben in het leven, in grote lijnen op de zelfde manier in het leven staan is een voornaam element in een goedlopende relatie die toekomst heeft.
  6. Sociale vaardigheid. Ben je sociaal vaardig? Weet jij wat je wel en niet moet zeggen op een bedrijfsuitje van je partner, gedraag jij je oprecht geïnteresseerd omdat je weet dat het voor je partner heel belangrijk is? Sociale omgangsvormen zijn belangrijker dan je denkt in een relatie.
  7. Aanpassingsvermogen. Het vermogen je te kunnen aanpassen in een relatie is een groot goed. Er zullen namelijk genoeg dingen op jullie pad komen die je niet zag aankomen. Verlies van baan, ziek familielid of een depressie van je partner? Door te kunnen schakelen in nieuwe situaties heeft je relatie beslist een langere levensduur.
  8. Betrouwbaarheid. Vertrouwen is essentieel wanneer je uit bent op een stabiele relatie. Liegen, bedriegen en halve waarheden vertellen is de doodsteek.
  9. Intelligentie. Je hoeft echt geen bolleboos te zijn, je partner ook niet, maar elkaar begrijpen, op dezelfde golflengte zitten, kunnen sparren over dingen die je bezighouden, problemen op je werk of met je familie, dat is wel een dikke pré voor een stabiele relatie die toekomst heeft.
  10. Seksuele bevrediging. Seks en lichamelijke intimiteit is een belangrijk onderdeel van een relatie. Ook al grijp je, zoals in het begin van jullie relatie, niet langer ieder moment aan om met elkaar in bed te duiken, als je een gelukkige, stabiele relatie wilt zal seks een onderdeel moeten zijn en blijven van jullie samenzijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.