eet date
4 June 2015

10 keer de basis voor een stabiele relatie

We gruwelen allemaal bij het zien van ‘Zo zijn we niet getrouwd’. De grootste nachtmerrie voor iedereen die op zoek is naar een leuke, gezellige partner en een stabiele relatie. Maar hoe bereik je dat en hoe voorkom je dat je zelf in zo’n vechtrelatie terecht komt?

Vechtrelaties

Met stijgende verbazing kijken we naar de vechtrelaties in ‘Zo zijn we niet getrouwd’. Single blijven? Graag! Dat vooruitzicht is vele malen aantrekkelijker dan in zo’n vreselijke relatie te zitten. Alles beter dan vechtend, scheldend en ruziënd door het leven gaan onder het mom van ‘tot de dood ons scheidt’.

Ramp relatie voorkomen

Natuurlijk zijn die mensen ooit ook verliefd geweest, gaan samenwonen en zelfs getrouwd. En vast niet met de intentie om jaren later als een stel schreeuwende randdebielen op tv te verschijnen en raad te moeten ontvangen van Tooske en Bastiaan Ragas. Hoe heeft het zover kunnen komen? En belangrijker, hoe voorkom je dat je zelf in zo’n relatie terecht komt?

10 x de basis stabiele relatie

Iedereen is anders en heeft andere wensen en behoeftes ten aanzien van zijn of haar partner. Maar er zijn een tiental zaken essentieel om een tot een stabiele relatie met je partner te komen. Welke? Dat vertellen we je hier.

  1. Zelfkennis. Weten wie je bent, waar je voor staat, hoe jij wilt dat je toekomst er uitziet en je grenzen in een relatie durven aangeven is fundamenteel voor een stabiele relatie.
  2. Mensenkennis. Net zo belangrijk is te weten wat voor vlees je in de kuip hebt als je een nieuwe relatie aangaat. Wie heb je voor je en past deze persoon echt bij jouw karakter?
  3. Gelijkwaardigheid. Gelijkwaardigheid is een belangrijk element om een relatie te doen laten slagen. Afhankelijkheid, zowel emotioneel of financieel leidt op den duur meestal tot problemen.
  4. Inlevingsvermogen. Je kunnen verplaatsen in een ander, zeker in je partner, is een groot goed en een fundament voor een langdurige stabiele relatie. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook! Zonder empathie en inlevingsvermogen is het haast onmogelijk door moeilijkere tijden te komen samen.
  5. Gelijkgezindheid. Samen dezelfde dromen, wensen, doelen hebben in het leven, in grote lijnen op de zelfde manier in het leven staan is een voornaam element in een goedlopende relatie die toekomst heeft.
  6. Sociale vaardigheid. Ben je sociaal vaardig? Weet jij wat je wel en niet moet zeggen op een bedrijfsuitje van je partner, gedraag jij je oprecht geïnteresseerd omdat je weet dat het voor je partner heel belangrijk is? Sociale omgangsvormen zijn belangrijker dan je denkt in een relatie.
  7. Aanpassingsvermogen. Het vermogen je te kunnen aanpassen in een relatie is een groot goed. Er zullen namelijk genoeg dingen op jullie pad komen die je niet zag aankomen. Verlies van baan, ziek familielid of een depressie van je partner? Door te kunnen schakelen in nieuwe situaties heeft je relatie beslist een langere levensduur.
  8. Betrouwbaarheid. Vertrouwen is essentieel wanneer je uit bent op een stabiele relatie. Liegen, bedriegen en halve waarheden vertellen is de doodsteek.
  9. Intelligentie. Je hoeft echt geen bolleboos te zijn, je partner ook niet, maar elkaar begrijpen, op dezelfde golflengte zitten, kunnen sparren over dingen die je bezighouden, problemen op je werk of met je familie, dat is wel een dikke pré voor een stabiele relatie die toekomst heeft.
  10. Seksuele bevrediging. Seks en lichamelijke intimiteit is een belangrijk onderdeel van een relatie. Ook al grijp je, zoals in het begin van jullie relatie, niet langer ieder moment aan om met elkaar in bed te duiken, als je een gelukkige, stabiele relatie wilt zal seks een onderdeel moeten zijn en blijven van jullie samenzijn.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie