vreemdgaan relatie

10 karaktereigenschappen die mannen zoeken in een vrouw

Ben je op zoek naar een nieuwe relatie? Behalve duidelijk weten wie je bent en wat je in een nieuwe liefde zoekt is het soms ook handig om te weten wat mannen nou precies zoeken in een vrouw? Askmen deed onderzoek en kwam op de volgende 10 karaktereigenschappen uit die een vrouw tot een ideale partner maken. 

1. Toekomst
Liefde is een goede reden om je leven overhoop te gooien en een positieve verandering te maken. Wat meer geld sparen, liever zijn tegen je zus of die huishoudelijke taken eindelijk uitvoeren: wanneer een vrouw een positieve invloed op het gedrag van haar man heeft, wordt dat door beide partijen als goed ervaren. Hoe melig dat ook mag klinken.

2. Liefde
Wanneer mannen een vrouw hebben gevonden die hen graag ziet om wie ze zijn en niet om wie ze niet zijn, word jij als vrouw echt gezien als een ‘blijvertje’. Het is namelijk onmogelijk om jezelf altijd anders voor te doen dan je echt bent. Het liefste wat iedereen dan ook wilt, is graag gezien worden om hun karakter.

3. Familie
Hoewel heel wat mannen het niet graag toegeven, vinden ze het toch uiterst belangrijk dat hun geliefde een goede band heeft met zijn familie. Ook vrienden zijn een belangrijk onderdeel van het leven en het feit dat jij als vrouw je best doet om die mannen te begrijpen, maakt je een goed lief.

4. Redelijkheid
Wij hebben bovendien nog geen enkele man ontmoet die zijn leven heeft omgegooid omdat zijn vriendin maar over dat ene aspect bleef zagen. Mannen houden niet van gezeur. Punt. Praten over problemen is natuurlijk iets anders. Wanneer je een goede reden hebt om te praten/discussiëren en zelfs klagen, begrijpen mannen het meestal wel.

5. Mannelijkheid
Respect impliceert ook dat vrouwen hun man graag zien om wie ze zijn. Die kleine kantjes en typische gedragingen horen er dus bij. Is een man die een keer per week gaat pokeren met zijn vrienden een slecht lief? Helemaal niet. Een goede vriendin laat dan ook haar vriend een man zijn al zijn glorie.

6. Respect
Een van de belangrijkste aspecten in een relatie vinden mannen respect en dat is meer dan normaal. Wie maar weinig respect heeft voor het doen en laten van haar partner, kan heel wat twijfel oproepen bij haar geliefde. Tijd nemen om te luisteren naar je partner (zelfs tijdens een verhitte discussie) is dan ook onontbeerlijk. Een respectvolle vriendin zal er bovendien ook voor kiezen om jullie ruzie privé op te lossen in plaats van alles in het openbaar uit te smeren.

7. Mysterie/Aantrekkingskracht
Hoewel het logisch is dat mannen ook naar het uiterlijk van een vrouw kijken, vinden ze het vooral belangrijk dat een vrouw zich verzorgt. Schoonheid is immers persoonlijk, maar een verzorgd uiterlijk kan nooit kwaad.

8. Seks
Nu we het toch over koetjes en kalfjes hebben: jij en je partner moeten ook op seksueel vlak bij elkaar passen. Wie bovendien open durft praten over zijn of haar verlangens, zal dubbel zoveel plezier beleven in bed.

9. Intelligentie
We haten het om je op de hoogte te brengen, maar een bimbo-attitude is echt niet aantrekkelijk. Mannen raken al snel uitgekeken op vrouwen die telkens domme en belachelijke opmerkingen maken, een intelligente dame blijft hen daarentegen verrassen en boeien. Het is bovendien leuk om eens over andere onderwerpen te praten dan koetjes en kalfjes.

10. Zelfstandigheid
Een relatie ga je niet aan om een babysit te zijn. Het is vaak leuk dat je vriendin tegen je kan praten over haar slechte werkdag, maar als ze amper iets alleen kan en altijd je hulp nodig heeft, voelt je relatie vaak verstikkend. Zelfstandigheid is daarom de ideale basis van een relatie, zowel voor mannen als voor vrouwen.

nieuwsbrief aanvragen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.