vreemdgaan relatie

10 karaktereigenschappen die mannen zoeken in een vrouw

Ben je op zoek naar een nieuwe relatie? Behalve duidelijk weten wie je bent en wat je in een nieuwe liefde zoekt is het soms ook handig om te weten wat mannen nou precies zoeken in een vrouw? Askmen deed onderzoek en kwam op de volgende 10 karaktereigenschappen uit die een vrouw tot een ideale partner maken. 

1. Toekomst
Liefde is een goede reden om je leven overhoop te gooien en een positieve verandering te maken. Wat meer geld sparen, liever zijn tegen je zus of die huishoudelijke taken eindelijk uitvoeren: wanneer een vrouw een positieve invloed op het gedrag van haar man heeft, wordt dat door beide partijen als goed ervaren. Hoe melig dat ook mag klinken.

2. Liefde
Wanneer mannen een vrouw hebben gevonden die hen graag ziet om wie ze zijn en niet om wie ze niet zijn, word jij als vrouw echt gezien als een ‘blijvertje’. Het is namelijk onmogelijk om jezelf altijd anders voor te doen dan je echt bent. Het liefste wat iedereen dan ook wilt, is graag gezien worden om hun karakter.

3. Familie
Hoewel heel wat mannen het niet graag toegeven, vinden ze het toch uiterst belangrijk dat hun geliefde een goede band heeft met zijn familie. Ook vrienden zijn een belangrijk onderdeel van het leven en het feit dat jij als vrouw je best doet om die mannen te begrijpen, maakt je een goed lief.

4. Redelijkheid
Wij hebben bovendien nog geen enkele man ontmoet die zijn leven heeft omgegooid omdat zijn vriendin maar over dat ene aspect bleef zagen. Mannen houden niet van gezeur. Punt. Praten over problemen is natuurlijk iets anders. Wanneer je een goede reden hebt om te praten/discussiëren en zelfs klagen, begrijpen mannen het meestal wel.

5. Mannelijkheid
Respect impliceert ook dat vrouwen hun man graag zien om wie ze zijn. Die kleine kantjes en typische gedragingen horen er dus bij. Is een man die een keer per week gaat pokeren met zijn vrienden een slecht lief? Helemaal niet. Een goede vriendin laat dan ook haar vriend een man zijn al zijn glorie.

6. Respect
Een van de belangrijkste aspecten in een relatie vinden mannen respect en dat is meer dan normaal. Wie maar weinig respect heeft voor het doen en laten van haar partner, kan heel wat twijfel oproepen bij haar geliefde. Tijd nemen om te luisteren naar je partner (zelfs tijdens een verhitte discussie) is dan ook onontbeerlijk. Een respectvolle vriendin zal er bovendien ook voor kiezen om jullie ruzie privé op te lossen in plaats van alles in het openbaar uit te smeren.

7. Mysterie/Aantrekkingskracht
Hoewel het logisch is dat mannen ook naar het uiterlijk van een vrouw kijken, vinden ze het vooral belangrijk dat een vrouw zich verzorgt. Schoonheid is immers persoonlijk, maar een verzorgd uiterlijk kan nooit kwaad.

8. Seks
Nu we het toch over koetjes en kalfjes hebben: jij en je partner moeten ook op seksueel vlak bij elkaar passen. Wie bovendien open durft praten over zijn of haar verlangens, zal dubbel zoveel plezier beleven in bed.

9. Intelligentie
We haten het om je op de hoogte te brengen, maar een bimbo-attitude is echt niet aantrekkelijk. Mannen raken al snel uitgekeken op vrouwen die telkens domme en belachelijke opmerkingen maken, een intelligente dame blijft hen daarentegen verrassen en boeien. Het is bovendien leuk om eens over andere onderwerpen te praten dan koetjes en kalfjes.

10. Zelfstandigheid
Een relatie ga je niet aan om een babysit te zijn. Het is vaak leuk dat je vriendin tegen je kan praten over haar slechte werkdag, maar als ze amper iets alleen kan en altijd je hulp nodig heeft, voelt je relatie vaak verstikkend. Zelfstandigheid is daarom de ideale basis van een relatie, zowel voor mannen als voor vrouwen.

nieuwsbrief aanvragen

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.