Groepsreis

10 handige tips over groepsreizen en singlereizen

Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Avontuurlijke groepsreizen, sportieve, relaxte, voor jong en ouder. Wat is de motivatie om mee te gaan op een groepsreis en hoe zorg je ervoor dat je de juiste reis boekt?

Voor sommige mensen is dat een financieel aspect. Groepsreizen zijn goedkoper dan individuele reizen. Anderen kiezen juist bewust voor een groepsreis omdat ze op zoek zijn naar nieuwe contacten en het avontuurlijk vinden om met ‘onbekenden’ drie weken door Thailand, Costa Rica of de jungle van Suriname te trekken.

Tip 1: bepaal jouw motivatie voor het kiezen van een groepsreis. Is dat een financieel aspect of kies je voor een groepsreis om andere singles te ontmoeten? Als het aspect prijs een grote rol speelt realiseer je dan dat bij vele groepsreizen de groepssfeer een belangrijke rol speelt. Heb je daar geen zin in, denk dan ook eens aan backpacken.

Tal van organisaties bieden groepsreizen aan, vaak met een avontuurlijk karakter. De bekende organisaties zijn FoxShoestringSawadee en Djoser. Maar bieden deze organisaties wel de reis die jij zoekt? Het loont de moeite om de reisprogramma’s en prijzen met elkaar te vergelijken. Ieder van hen biedt net iets anders, dus kijk, vergelijk en kies de organisatie en reis die jou het meest aanspreekt.

Tip 2: kies een groepsreis waar mensen boeken met ongeveer hetzelfde “profiel” als jij. Realiseer je dat de groepssfeer voor een groot deel jouw vakantieplezier bepaalt. Bekijk goed wat de doelgroep van de organisatie is. Zijn het alleen HBO-ers of maakt opleidingsniveau niet uit?

Tip 3: bij diverse reisorganisaties kun je de groepssamenstelling online bekijken en bij andere organisaties kun je altijd bellen om dat na te vragen. Let goed op de leeftijden van andere reizigers en of er veel stelletjes in de groep zitten of juist veel singles/solo reizigers. Als jonge reiziger wil je waarschijnlijk niet met zestigers in dezelfde groep terecht komen. Diverse organisaties bieden groepsreizen voor jonge reizigers: Mambo Travebiedt avontuurlijke groepsreizen over de hele wereld aan voor reizigers tussen de 17 en 39 jaar. Maar ook Simi Reizen richt zich op jongeren.

Tip 4: let goed op de minimale en maximale groepsgroottes. Prijzen van groepsreizen zijn afhankelijk van groepsgroottes; hoe groter de groep hoe goedkoper de reis doorgaans. Soms gaan reizen ook pas door als er minimaal 20 personen geboekt hebben. Vraag altijd na hoeveel mensen er al geboekt hebben. Of boek een reis met vertrekgarantie, dan weet je zeker dat jouw vakantie doorgaat!

Tip 5: kijk niet alleen naar de goedkoopste prijs. Bij sommige organisaties kom je op locatie nog voor verrassingen te staan en bij andere reisorganisaties zit er al heel veel in de reissom. Kies de reis die het beste past qua doelgroepprofiel, bestemming en reisroute. Grofweg kun je een onderscheid maken tussen groepsreizen voor singles en groepsreizen voor een algemene doelgroep. Singlereizen betekent niet automatisch dat het reizen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde, maar in die groepen zullen er vast mensen zitten die wel met dat doel op reis gaan. De motivatie van vele reizigers (bij zowel single-reizen als niet single-reizen) om mee te gaan met een groepsreis is het gezamenlijk ondernemen van avontuur en het opdoen van nieuwe contacten.

Tip 6: Het is geen schande om ‘alleen’ te boeken. Je zult versteld staan hoeveel mensen er alleen boeken. En dat zijn zeker geen ‘nerds’. Ook hippe meiden en vlotte jongens gaan mee met groepsreizen. Echter, niet iedereen wil het stempel ‘single’ op z’n voorhoofd hebben. Kies daarom de groep die bij je past, singlereizen of niet single-reizen.

Tip 7: ga niet mee met een groepsreis om een nieuwe liefde te scoren. Zelfs bij singlereizen is dat niet het voornaamste doel van je medereizigers. Zij gaan mee met een singlereis om niet in een groep terecht te komen met veel stelletjes. Maar natuurlijk ontstaan er tijdens groepsreizen wel eens mooie romances. Groepsreizen zijn er in allerlei soorten en maten; van relaxen tot hyper actief en alles daar tussen in.

Tip 8: kijk niet alleen naar de doelgroep van de reisorganisatie, maar ook of de zwaarte van de reis bij je past. Niks is frustrerender voor je mede-reizigers als ze altijd moeten wachten op jou, omdat jij in je dagelijks leven een luie zak bent zonder conditie. De meeste reisorganisaties die actieve reizen aanbieden geven aan hoe zwaar een reis is. Avontuurlijke reizen zijn niet per se super sportief (dus ook te doen voor mensen die niet vaak sporten), maar kies geen reis met een te pittig karakter “Ga niet de Mont Blanc beklimmen als je tong al op je knieën ligt bij de beklimming van de Vaalserberg”. daar maak je geen vrienden mee. Sommige mensen houden van comfort, anderen willen juist geen comfort tijdens de reis, maar overnachten op bijzondere plekken, reizen zoals de lokale bevolking dat ook doet.

Tip 9: de ene avontuurlijke reis is de andere niet. Kijk naast de doelgroep ook naar de mate van comfort (slaap je in lodges of in viersterren hotels), het transport (reis je met openbaar vervoer of in een luxe airconditioned touringcar) etc. over het algemeen geldt: hoe minder comfort, hoe beter je het land echt leert kennen en in aanraking komt met lokale bevolking. Bij reizen met touringcars race je vaak van hoogtepunt naar hoogtepunt, maar locals ontmoet je niet. Wanneer je jouw groepsreis gekozen hebt, dan is het natuurlijk spannend als je op Schiphol of het Jaarbeursplein aankomt en de eerste keer kennismaakt met je groep. Zijn het wel leuke mensen? Misschien denk je op het eerste gezicht wel “wat zijn dit voor stelletje eikels”? Maar de ervaring leert dat het samen ondernemen van een avontuur bindt en dat mensen die elkaar in het dagelijks leven nooit zouden tegenkomen op vakantie heel goed met elkaar door een deur kunnen en met elkaar de grootste lol beleven.

Tip 10: als je je aan iemand ergert tijdens een reis, krop het dan niet op. Ga het toch melden bij die ene persoon of praat erover met je reisleider. Hij/zij weet meestal wel raad en heeft dat vaker meegemaakt. Blijf je je in stilte ergeren, dan verpest je daarmee je eigen vakantie. Relativeren is ook een kunst, zelf ben je ook niet perfect. Ben je iemand die zich snel aan een ander ergert? Ga dan zeker niet mee op een groepsreis.

Bron: Single2Travel

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!