Samen een doel hebben
10 June 2017

10 graadmeters of je date een relatie kan worden

Wanneer je een poosje aan het daten bent en tot over je oren verliefd dan breekt onvermijdelijk de fase aan dat je je afvraagt of dit relatiemateriaal is of toch niet.. Om daar achter te komen is het goed een aantal onderwerpen aan te snijden als jullie samen zijn. Door te praten over deze 10 dingen kom je erachter.

  1. Familie, achtergrond en cultuur

Het is gemakkelijk om jezelf te vertellen dat je van je nieuwe partner houdt, en dat alles wat bij hem of haar hoort zal accepteren. Maar wat als hij bijvoorbeeld op een bepaalde manier is opgevoed die tegen jou principes ingaat? Of als hij door zijn religie een heel ander denkpatroon heeft? Bespaar jezelf een gebroken hart en denk er op z’n minst serieus over na.

  1. Carrière aspecten en financiën

Omdat bij serieuzere relaties nou eenmaal gezamenlijke financiële beslissingen moeten worden genomen, is het verstandig hier over te praten. Wil hij een carrière die stabiliteit verzekert of zal hij risico’s nemen voor zijn passie? Wat is zijn/jouw bestedingspatroon? Wie spaart er het meeste en wie geeft het makkelijkst geld uit?

  1. Omgang met superieuren, collega’s, ondergeschikten, familieleden en mensen die het minder hebben?

Natuurlijk zetten jullie allebei je beste beentje voor om indruk te maken op de ander. Maar de manier waarop je nieuwe lief omgaat met anderen zegt veel over iemands karakter. Ook goed om bij jezelf eens eerlijk na te gaan hoe je omgaat met anderen.

  1. Opvattingen zijn over trouwen en kinderen

Is je partner gek op kinderen of kan hij/zij ze niet uitstaan? Wanneer je serieuzer met elkaar wordt dan is het goed om het onderwerp kinderen ter sprake te brengen. Ook wanneer de een ze al wel heeft en de ander niet. Een kinderwens kan beter niet verbogen blijven. Hoe eerder jullie weten waar je aan toe bent hoe beter.

  1. Basisregels over relatie en trouw

Staat je nieuwe partner open voor open relaties? Vindt hij/zij dat flirten met iemand anders normaal is? Je hoeft niet alles direct te vragen, maar zorg dat je het weet naarmate de tijd vordert en jullie steeds serieuzer worden in de relatie.

  1. Kijk op politiek, de wereldzaken, religie, sociale kwesties en stigma’s?

Wat als je kersverse lief een atheïst is of een vrome gelovige die gelooft dat niet-gelovigen rechtstreeks naar de hel gaan? Of in het politieke spectrum rechts en jij links? Wanneer je een serieuze relatie hebt, wordt het onvermijdelijk dat gesprekken veel verder gaan dan liefde en romantiek.

  1. Gelijkwaardigheid

Je wilt niet je kostbare tijd verspillen met een partner die praat over gelijkheid, maar daar niet naar handelt, en die beledigd is door je mening en rechten.

  1. Delen jullie dezelfde idealen?

Hoewel het onmogelijk is voor twee personen om perfecte puzzelstukjes te zijn, is het belangrijk dat jullie dezelfde idealen delen. Zal het geen schok zijn als een van jullie bijvoorbeeld een dierenactivist is, en de andere niet kan stoppen met het tonen van zijn leer collectie?

  1. Match in de slaapkamer

Fysieke compatibiliteit is een belangrijk criterium om te beslissen of je de relatie wilt voort zetten. Ja, seks is niet het belangrijkste in een relatie, maar het kan zeker zorgen voor een break-up.

  1. Gedrag bij meningsverschillen

Bij een relatie horen eenmaal meningsverschillen. De manier waarop jullie daarmee omgaan is een belangrijke factor in de relatie. Een relatie gaat verder dan liefde, romantiek en vlinders; een ruzie is onvermijdelijk. Hoe jullie hier mee omgaan en het weer weten bij te leggen zegt veel over de levensduur van jullie relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

De corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld, steeds meer mensen...

3 vragen die bepalen of iemand bij je past

Wat je hobby’s zijn, op welke partij je stemt of wat...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Hoogtijdagen voor datingapps in coronatijd

Ondernemers op de liefdesmarkt zien het aantal gebruikers sinds de coronapandemie...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie