Samen een doel hebben

10 graadmeters of je date een relatie kan worden

Wanneer je een poosje aan het daten bent en tot over je oren verliefd dan breekt onvermijdelijk de fase aan dat je je afvraagt of dit relatiemateriaal is of toch niet.. Om daar achter te komen is het goed een aantal onderwerpen aan te snijden als jullie samen zijn. Door te praten over deze 10 dingen kom je erachter.

  1. Familie, achtergrond en cultuur

Het is gemakkelijk om jezelf te vertellen dat je van je nieuwe partner houdt, en dat alles wat bij hem of haar hoort zal accepteren. Maar wat als hij bijvoorbeeld op een bepaalde manier is opgevoed die tegen jou principes ingaat? Of als hij door zijn religie een heel ander denkpatroon heeft? Bespaar jezelf een gebroken hart en denk er op z’n minst serieus over na.

  1. Carrière aspecten en financiën

Omdat bij serieuzere relaties nou eenmaal gezamenlijke financiële beslissingen moeten worden genomen, is het verstandig hier over te praten. Wil hij een carrière die stabiliteit verzekert of zal hij risico’s nemen voor zijn passie? Wat is zijn/jouw bestedingspatroon? Wie spaart er het meeste en wie geeft het makkelijkst geld uit?

  1. Omgang met superieuren, collega’s, ondergeschikten, familieleden en mensen die het minder hebben?

Natuurlijk zetten jullie allebei je beste beentje voor om indruk te maken op de ander. Maar de manier waarop je nieuwe lief omgaat met anderen zegt veel over iemands karakter. Ook goed om bij jezelf eens eerlijk na te gaan hoe je omgaat met anderen.

  1. Opvattingen zijn over trouwen en kinderen

Is je partner gek op kinderen of kan hij/zij ze niet uitstaan? Wanneer je serieuzer met elkaar wordt dan is het goed om het onderwerp kinderen ter sprake te brengen. Ook wanneer de een ze al wel heeft en de ander niet. Een kinderwens kan beter niet verbogen blijven. Hoe eerder jullie weten waar je aan toe bent hoe beter.

  1. Basisregels over relatie en trouw

Staat je nieuwe partner open voor open relaties? Vindt hij/zij dat flirten met iemand anders normaal is? Je hoeft niet alles direct te vragen, maar zorg dat je het weet naarmate de tijd vordert en jullie steeds serieuzer worden in de relatie.

  1. Kijk op politiek, de wereldzaken, religie, sociale kwesties en stigma’s?

Wat als je kersverse lief een atheïst is of een vrome gelovige die gelooft dat niet-gelovigen rechtstreeks naar de hel gaan? Of in het politieke spectrum rechts en jij links? Wanneer je een serieuze relatie hebt, wordt het onvermijdelijk dat gesprekken veel verder gaan dan liefde en romantiek.

  1. Gelijkwaardigheid

Je wilt niet je kostbare tijd verspillen met een partner die praat over gelijkheid, maar daar niet naar handelt, en die beledigd is door je mening en rechten.

  1. Delen jullie dezelfde idealen?

Hoewel het onmogelijk is voor twee personen om perfecte puzzelstukjes te zijn, is het belangrijk dat jullie dezelfde idealen delen. Zal het geen schok zijn als een van jullie bijvoorbeeld een dierenactivist is, en de andere niet kan stoppen met het tonen van zijn leer collectie?

  1. Match in de slaapkamer

Fysieke compatibiliteit is een belangrijk criterium om te beslissen of je de relatie wilt voort zetten. Ja, seks is niet het belangrijkste in een relatie, maar het kan zeker zorgen voor een break-up.

  1. Gedrag bij meningsverschillen

Bij een relatie horen eenmaal meningsverschillen. De manier waarop jullie daarmee omgaan is een belangrijke factor in de relatie. Een relatie gaat verder dan liefde, romantiek en vlinders; een ruzie is onvermijdelijk. Hoe jullie hier mee omgaan en het weer weten bij te leggen zegt veel over de levensduur van jullie relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.