10 flirt tips voor tijdens het uitgaan

Ondanks het virtuele geflirt op datingapps en datingsites zijn er natuurlijk genoeg situaties te bedenken waarbij je in real life wat handige flirtkunsten kunt gebruiken. Wie weet loop je tijdens een avondje stappen spontaan wel een leuk exemplaar het lijf! Wat doe je dan? Wij geven je handige en praktische flirttips tijdens het uitgaan in: Flirten in 10 stappen.

Flirten: om te beginnen

  1. Verlaag je verwachtingen

Neem het flirten niet te serieus. Het kan zijn dat er geen klik is met de persoon waar je op afstapt. Door te flirten heb je hem of haar niet meteen in bed, en de kans is ook vrij klein dat er een huwelijk plaats gaat vinden binnen een week. Sta dus open voor de mogelijkheden, maar houdt niet krampachtig aan een bepaald einddoel vast. Zo stel je jezelf alleen maar teleur.

  1. Neem een open houding aan

Flirten heeft pas effect als de ander het gevoel heeft dat je op je gemak bent. Dit signaal geef je af door te relaxen, te glimlachen en lichaamstaal te gebruiken. Overdrijf dit niet, want het is belangrijk dat je houding natuurlijk overkomt op de ander. Als er een klik is met de ander neem je als het goed is na een tijdje vanzelf een open houding aan.

  1. Lees lichaamstaal

Naast het zelf inzetten van lichaamstaal is het belangrijk dat je de lichaamstaal van de ander ook kunt lezen en begrijpen. Zo kun je namelijk constateren of de ander zich ook interesseert in jou. Neem overigens de tijd om in lichaamstaal te communiceren. Als blijkt dat de ander geen signalen afgeeft dat hij of zij ook interesse in jou heeft, kun je het flirtproces maar beter staken.

  1. Maak oogcontact

Het maken van oogcontact is erg belangrijk. Nog belangrijker is dat je dit oogcontact doseert! Van staren zijn de meeste mensen niet zo gecharmeerd, dus laat je niet helemaal gaan. Het flirten gaat goed als de ander ook oogcontact met jou maakt en hierbij glimlacht.

Flirten: hoe nu verder?

  1. Een gesprek beginnen

Als jullie in elkaar geïnteresseerd zijn, is het een goed moment voor een gesprekje.  Een simpel gesprek is meer dan voldoende. In het begin is het niet verstandig om de ander te confronteren met je hele hebben en houden. Je kunt het gesprek starten met een simpele vraag of opmerking. “Druk hier hè?” of “Zo’n leuk nummer dit!” zijn twee eenvoudige voorbeelden. Denk er overigens aan dat je, als je in een kroeg of discotheek bent, last kan hebben van de harde muziek! Lange verhalen hebben dus meestal geen zin, de ander verstaat waarschijnlijk driekwart niet van wat je zegt. Als de ander geïnteresseerd reageert op jou, kun je er vanuit gaan dat het gesprek goed loopt. Hoe houd je dat gesprek in stand?

  1. Informatie vrijgeven

Een gesprek op gang houden is, zeker in uitgaansgelegenheden, best lastig. Om het flirten toch tot een succes te maken, geef je wat informatie vrij over jezelf. Of je vaker in deze discotheek komt, of je hier dichtbij woont, of je hier gestudeerd hebt of werkt, met wie je op stap bent, enzovoort. Nog belangrijker: laat de ander ook informatie over zichzelf vrijgeven of vraag om deze informatie!

  1. Houd je aandacht erbij

Het is belangrijk dat je je niet continu laat afleiden door je omgeving. Houd je aandacht bij je gesprekspartner en luister naar wat hij of zij te vertellen heeft. Dit bepaalt namelijk of de ander het gevoel heeft dat je geïnteresseerd in hem of haar bent.

  1. Geef complimentjes

Zeg nou zelf, het is stiekem erg fijn om te weten dat je gewaardeerd wordt door een ander. Complimentjes doen het dus erg goed. Ook dit moet je doseren; de ander moet echt voelen dat je compliment oprecht is! Als je gesprekspartner je niet meer serieus neemt, houdt het flirten gauw op.

Flirten: als het echt goed klikt

  1. Gebruik opnieuw lichaamstaal

Deze keer kun je, als het echt goed gaat tussen jou en je gesprekspartner, voorzichtig beginnen met aanrakingen. Bijvoorbeeld: je wilt iets tegen de ander zeggen, maar het is erg rumoerig. Je kunt dan naar hem of haar toebuigen en je hoofd richting zijn of haar oor brengen, zodat ze je beter kan verstaan. Daarbij kun je je hand op zijn of haar rug of middel leggen.

  1. Eindig het gesprek

Aan jullie gesprek zal ook een slot moeten komen. Als het goed klikt tussen jou en je gesprekspartner, kun je zeggen dat je hem of haar graag nog eens zou zien. Als de ander hiermee instemt kun je meteen een afspraakje plannen of jullie telefoonnummers uitwisselen, zodat je later contact kunt opnemen om een date te prikken. Als je aanvoelt dat het gesprek niet helemaal lekker liep, kun je beter niet om een telefoonnummer vragen. Denk dan: “Geen hand vol, maar een land vol.” Er zijn nog genoeg anderen waar je mee kunt flirten!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag