nieuwe liefde vinden
5 January 2017

10 down to earth love tips voor singles

Wil jij van het nieuwe jaar een fantastisch jaar maken en met succes op zoek naar een nieuwe partner? Met behulp van deze 10 bruikbare liefdestips gaat het helemaal goed komen!

1 Leef je leven alsof je een relatie hebt

Beschouw een relatie als leuke toevoeging, maar niet als noodzaak. Wacht met op paardrijles gaan niet op de ware. Smeer ‘s avonds toastjes voor jezelf en drink wijn en kook je eigen smuldiner. Als je dat doet, komt er vanzelf iemand aanwaaien die dat ook leuk vindt.

2 Werk aan je problemen

Een relatie lost niets op en problemen werken afstotend. Als je denkt ‘niemand vindt mij leuk’, komt er niemand op je af. Terwijl mensen die net verliefd zijn drommen aanbidders hebben. Iedereen wil iemand naast zich die geluk uitstraalt, in de hoop dat het geluk op hem of haar overslaat.

3 Gun je zelf een partner en schat je eigen kansen positief in

Geloof dat je al een relatie hebt, om er een te krijgen. Visualiseer maar eens in een kroeg dat ‘hij’ naar je kijkt. Wedden dat het binnen een minuut gebeurt!

4 Leer van je voorgaande liefdeservaringen

Wees je er daarnaast van bewust dat mensen vaak de relatie van hun ouders als voorbeeld nemen voor hun eigen relaties. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je afknapt op een man die veel liefde toont, als je eigen vader weinig liefdevol is.

5 Luister niet naar negatieve verhalen over datingsites

Schrijf je gewoon in. Voor elke mogelijk doelgroep – van homoseksuele Joden tot bewust kinderlozen – heb je wel een datingbureau of -site. Pin je niet op één bureau vast. Beschouw het als experiment en probeer er verschillende uit. Pas alleen op dat je je niet blauw betaalt.

6 Wees kritisch bij het zoeken

Neem geen genoegen met de eerste de beste voorbijganger. Je moet bij je partner verschillende soorten chemie voelen: vertrouwen, veiligheid, passie. Blijf niet hangen bij die getrouwde man om na twee jaar te ontdekken dat hij toch niet gaat scheiden. Je kunt beter vijf keer kappen met een relatie na vijf maanden. Dan heb je na twee jaar je droompartner gevonden. Als je telkens pas na vijf jaar de knoop doorhakt, ben je zo 25 jaar verder.

7 Zoek niet naar de perfecte man of vrouw

Die bestaat niet! Maak voor een date geen ellenlange verlanglijstjes. Als je je date door een testbatterij haalt, voelt hij dat en loop je het gevaar dat hij al bij voorbaat geen zin heeft in een relatie. Wees jezelf tijdens een afspraakje en geef de ander ook die kans. Heb niet de illusie dat je hem kunt veranderen.

8 Vertel in je omgeving wat voor partner je zoekt

Grote kans dat iemand zegt: ‘Ik ken zo’n vrouw.’ Onderzoek of en hoe je jouw droomman kunt ontmoeten. Ga net zo vaak én in stijl gekleed naar een golfclub totdat je die rijke man hebt gespot. Bedenk verder dat je partner goed bij je moet passen. Denk aan dingen als karakter, werk, woonsituatie en geloof. Zoek je partner kortom niet in de kroeg, als je caféhater bent.

9 Op elk potje past een dekseltje

Vrouwen klagen dat de vijver voor mannen groter is dan die voor hen. Omdat het wel geaccepteerd is om als hoogopgeleide man een relatie te beginnen met een laagopgeleide vrouw en andersom minder. Realiseer je als vrouw dat een schooldiploma niet zaligmakend is. Er zijn genoeg intelligente mensen zonder diploma en ook hoeft een relatie niet te draaien om diepgravende gesprekken. En al is die vijver van hoogopgeleide mannen niet groot: één man is genoeg.

10 Vrees niet voor een nieuwe relatie, maar geef je over aan liefde

Natuurlijk gaat iedereen weleens op zijn bek en moet je niet te veel littekens op je ziel krijgen. Maar vaak voel je van tevoren aan dat een relatie stukloopt. Bijvoorbeeld bij die getrouwde vrouw of wanneer hij niet terugbelt.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Single vijftigplusser gelooft nog steeds in de ware liefde

Single vijftigplussers geloven nog steeds in de ware liefde en denken...

Ware liefde bestaat en zo herken je hem!

Wie is die ware liefde dan? Waar herken je hem of haar aan?

Zomerse singlevakanties: deze gave reizen kun je nu boeken!

Na maanden die bol stonden van corona en lockdown kunnen singles...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie