verliefd stel
23 August 2015

10 dingen die we nodig hebben om verliefd te worden

Liefde en verliefd worden is en blijft natuurlijk één groot mysterie, maar toch heeft onderzoeker David Levy de liefde onderzocht en er een boek over geschreven. Hierin beschrijft hij de 10 factoren die ervoor kunnen zorgen dat we verliefd op iemand worden.

We kwamen deze 10 liefdestips tegen op datingsite Pepper en delen ze ook graag met jou.

 1. Gelijkenis
  Je kunt je eerder voorstellen dat iemand je leuk vindt als jullie op elkaar lijken en dezelfde dingen leuk vinden. Klinkt logisch toch?
 2. Wederzijds leuk vinden
  De mens wilt zich graag geliefd voelen. Je vindt iemand dus sneller leuk als iemand jou leuk vindt. Een beetje een vicieuze cirkel.
 3. Aantrekkelijke eigenschappen
  Zowel de uiterlijke als innerlijke eigenschappen. Dit is voor iedereen natuurlijk anders. Misschien ga jij voor iemand met mooi, zacht haar en volle lippen, terwijl iemand anders een goed gevoel voor humor belangrijker vindt.
 4. Sociaal acceptabel
  Je zou eerder op iemand vallen als diegene binnen het sociaal acceptabele plaatje van jouw omgeving en de maatschappij past. Per cultuurgroep kan dit verschillen.
 5. Vervulling van behoeften
  Verliefdheid is niet volledig als iemand jouw behoeften niet vervult.
 6. ‘Opwindende’ situaties
  Nee you dirty minds, dit gaat niet over seks, maar over de spannende, stressvolle en enge situaties die je met je toekomstige partner meemaakt. Het gevoel van adrenaline en verliefdheid ligt namelijk erg dicht bij elkaar.
 7. X-factor
  Dat ene onbenoembare ding waar jij helemaal warm van wordt. Misschien zijn het haar kuiltjes in de wangen of zijn grote passie voor koken.
 8. Klaar zijn voor een relatie
  Je hebt een bepaald psychisch punt waarbij je besluit dat je klaar bent voor een relatie. Als je dat punt nog niet hebt bereikt, wordt je ook niet zo snel verliefd. Daarom veranderen rebounds bijna nooit in relaties.
 9. Tijd voor twee
  Dit is heel belangrijk voor de band tussen jullie twee. Spendeer tijd met z’n tweetjes zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen en je verliefd kunt worden.
 10. Een vleugje mysterie
  Oké, je wordt eerder verliefd op iemand waar je veel tijd mee spendeert en goed leert kennen, maar tegelijkertijd is het ook interessant als iemand een vleugje mysterie behoudt. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom sommige van ons alleen op bad boys of girls vallen.

Verliefdheid is natuurlijk niet een lijstje wat je zo af streept, maar met deze 10 factoren in je hoofd krijg je misschien een beetje meer inzicht in jouw verliefde gedrag!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie