eenzaamheid

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds corona wordt de liefde op de proef gesteld. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE. De radiozender start zondagavond een gloednieuw programma ‘Love, Sex & Drama’ met presentatrice Tess Goossens. 

Impact

Wat is de impact van de coronacrisis op je relatie? Die vraag werd gesteld aan een heleboel Vlamingen. Wat blijkt? Vooral singles zijn de pineut. Zo’n 70 procent vindt dat het veel moeilijker is geworden om nu een partner te vinden. Meer zelfs: ongeveer de helft (54 procent) heeft de hoop volledig opgegeven om nog iemand nieuw te leren kennen.

Singles hebben zelf ook het gevoel dat de coronacrisis voor hen moeilijker is dan  voor mensen in een relatie (65 procent zegt dat) en 46 procent is veel minder vaak op date gegaan dan daarvoor. En dat laat zich ook voelen in het koppeke. 25 procent voelt zich eenzamer dan voor de crisis, 24 procent voelt zich ongelukkiger. Vier op de tien hebben meer behoefte aan een partner dan voor de start van de pandemie.

In een relatie

Bij koppels lijkt het over het algemeen iets beter te gaan. Acht op de tien zijn gelukkig met hun partner in deze coronatijden, en beschrijven hem of haar als de ideale partner. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is. Ze missen het ook om samen leuke dingen te doen (41,7 procent), vinden het jammer dat de partner minder initiatief neemt (25 procent) en hebben nood aan meer tijd voor zichzelf (21,2 procent).

Opvallend: 28 procent van de bevraagden snakt naar een pauze van de partner. Zelfs bij mensen die héél tevreden zijn over hun relatie, blijft dat 20 procent. Als de crisis nog lang duurt, zullen ook die relaties wellicht onder extra druk komen.

Meer ruzie

Omdat we dicht op elkaars lip zitten, zorgt dat bij sommigen voor troubles in paradise. Meer ruzie (10 procent). Minder tedere momenten samen (15 procent). Meer spanningen (12 procent). Een kwart twijfelt wel eens aan zijn relatie. 7 procent denkt er vaker aan om hun partner te verlaten, en dat zijn vooral mensen met kleine kinderen. 16 procent heeft sinds corona beseft dat deze partner ‘niet voor het leven is’, en dan gaat het vooral om jongeren (20 procent), 55-plussers (10 procent) en mensen die al meer dan twintig jaar samen zijn (13 procent).

En in bed?

Niet alleen de romantiek, ook ons seksleven heeft te leiden onder corona. Vooral singles trekken aan de alarmbel. Zij geven hun seksleven 3,7 op 10, en meer dan de helft buist z’n seksleven zelfs. Mensen in een relatie geven een gemiddelde van 6,4 op 10. Eén op de vijf geeft z’n seksleven een onvoldoende.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.