eenzaamheid
21 September 2020

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds corona wordt de liefde op de proef gesteld. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE. De radiozender start zondagavond een gloednieuw programma ‘Love, Sex & Drama’ met presentatrice Tess Goossens. 

Impact

Wat is de impact van de coronacrisis op je relatie? Die vraag werd gesteld aan een heleboel Vlamingen. Wat blijkt? Vooral singles zijn de pineut. Zo’n 70 procent vindt dat het veel moeilijker is geworden om nu een partner te vinden. Meer zelfs: ongeveer de helft (54 procent) heeft de hoop volledig opgegeven om nog iemand nieuw te leren kennen.

Singles hebben zelf ook het gevoel dat de coronacrisis voor hen moeilijker is dan  voor mensen in een relatie (65 procent zegt dat) en 46 procent is veel minder vaak op date gegaan dan daarvoor. En dat laat zich ook voelen in het koppeke. 25 procent voelt zich eenzamer dan voor de crisis, 24 procent voelt zich ongelukkiger. Vier op de tien hebben meer behoefte aan een partner dan voor de start van de pandemie.

In een relatie

Bij koppels lijkt het over het algemeen iets beter te gaan. Acht op de tien zijn gelukkig met hun partner in deze coronatijden, en beschrijven hem of haar als de ideale partner. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is. Ze missen het ook om samen leuke dingen te doen (41,7 procent), vinden het jammer dat de partner minder initiatief neemt (25 procent) en hebben nood aan meer tijd voor zichzelf (21,2 procent).

Opvallend: 28 procent van de bevraagden snakt naar een pauze van de partner. Zelfs bij mensen die héél tevreden zijn over hun relatie, blijft dat 20 procent. Als de crisis nog lang duurt, zullen ook die relaties wellicht onder extra druk komen.

Meer ruzie

Omdat we dicht op elkaars lip zitten, zorgt dat bij sommigen voor troubles in paradise. Meer ruzie (10 procent). Minder tedere momenten samen (15 procent). Meer spanningen (12 procent). Een kwart twijfelt wel eens aan zijn relatie. 7 procent denkt er vaker aan om hun partner te verlaten, en dat zijn vooral mensen met kleine kinderen. 16 procent heeft sinds corona beseft dat deze partner ‘niet voor het leven is’, en dan gaat het vooral om jongeren (20 procent), 55-plussers (10 procent) en mensen die al meer dan twintig jaar samen zijn (13 procent).

En in bed?

Niet alleen de romantiek, ook ons seksleven heeft te leiden onder corona. Vooral singles trekken aan de alarmbel. Zij geven hun seksleven 3,7 op 10, en meer dan de helft buist z’n seksleven zelfs. Mensen in een relatie geven een gemiddelde van 6,4 op 10. Eén op de vijf geeft z’n seksleven een onvoldoende.

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Online datingtips in coronatijd

Herinner je je de goede oude tijd nog? Wanneer je doelloos...

Dit zijn de 11 datingtrends van dit jaar

Van ‘Apocalypsing’ tot ‘Zoomlander-ing’, de datingtrends van dit jaar bieden inzicht...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl