dansen en daten

1 op 5 mannen leest bedprestaties af aan dansmoves

Hoe zit het met de dansmoves van Nederlandse singles? En wat kun je er aan doen om wat meer aandacht te krijgen op de dansvloer? Vandaag is het de Internationale dag van de Dans. Reden genoeg om single Nederland te voorzien van een paar onweerstaanbare dansmoves om indruk te maken op die ene date.

Juiste dansmoves

Ruim twee derde van de Nederlandse single vrouwen vindt een man met de juiste dansmoves woest aantrekkelijk. Dit blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl*. En voor haar dansmoves schaamt ze zich niet (75%). Maar welke basis moves moet je echt in huis hebben om een goede indruk te maken op je date? Choreograaf Vincent Vianen geeft tips!

Schaamte op de dansvloer

Ruim de helft van de Nederlandse singles vindt het geen probleem om zijn of haar dansmoves te showen tijdens een eerste date. Toch geeft ook 40 procent van de mannen aan zich te schamen voor zijn eigen dansmoves. Ruim de helft van de mannen staat dan ook liever aan de bar, slechts 20 procent gaat de dansvloer op als hij mocht kiezen. Hoewel de vrouwen erg van dansen houden geeft ook 1 op de 4 toe zich te schamen voor haar dansmoves.

‘Je hoeft geen prof te zijn’

‘Zonde’, vindt choreograaf Vincent Vianen, bekend van het tv-programma So You Think You Can Dance. ‘Je hoeft echt geen professionele dansmoves te hebben om indruk te maken op je date. Wat simpele basis moves zijn vaak al genoeg om lekker te kunnen bewegen op de dansvloer. En vind je het toch nog spannend? Stop een beetje tijd in het oefenen van je moves. Want oefening baart kunst, ook op de dansvloer.’

Poets jouw dansskills op!

Speciaal voor de dames en heren die nog wat onzeker zijn over hun dansmoves, en voor iedereen die gewoon onwijs van dansen houden geeft Vincent Vianen in bijgaande video’s nog wat tips om indruk te maken op jouw date. En dames, mocht je het interessant vinden: 1 op de 5 mannen leest jouw kwaliteiten tussen de lakens af op jouw bewegingen op de dansvloer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.