berichten ex facebook verbergen
4 mei 2015

Gebruik sociale media veroorzaakt scheiding

Sociale media kanalen zoals Facebook, Snapchat, Twitter en WhatsApp beheersen steeds meer ons leven. Hapje eten? Eerst even posten op Instagram. Naar een festival of concert? Even posten op Facebook. We zijn een groot deel van onze tijd bezig met het online updaten van ons leven. Sinds kort spelen sociale media ook een voorname rol bij scheidingen.

Uit een onderzoek naar de effecten van sociale media op relaties blijkt dat er een fikse stijging was in het aantal scheidingen. Veroorzaakt door posts op Facebook, Skype, Snapchat, Twitter en WhatsApp.

Aanleiding voor scheiding

Volgens een advocatenbureau dat de aanleiding gaf voor dit onderzoek was Facebook zo’n vijf jaar geleden nog een zeldzame aanleiding om een scheiding aan te vragen. Tegenwoordig is het schering en inslag. Sociale media, en dan vooral posts op Facebook, worden veelvuldig ingezet en aangekaart tijdens echtscheidingen.

Van verdenking tot scheiding

Sociale media blijken dus een gevoelige kwestie. Een enquête van Censuswide bij 2.011 stellen ontdekte dat maar liefst een derde hun login gegevens verbergt voor hun partner. Bovendien had een vijfde van de deelnemers wel al eens iets ‘verdachts’ gezien op de sociale media van hun echtgenoot. Zo’n 14% gaf toe de account van hun partner in de gaten te houden, enkel en alleen om erachter te komen of ze bedrogen werden. Bijzonder opmerkelijk: een op zeven gaf aan soms zo kwaad te worden om bepaalde posts dat ze overwogen om een scheiding aan te vragen.

Ruzie

Andere redenen om in de account van een partner in te loggen, waren om zijn of haar locatie na te kijken en om op te volgen met wie ze allemaal communiceerden. Zo’n 25% van de deelnemers hadden minstens één keer per week ruzie over het gebruik van sociale media, maar bij een vijfde kwamen zulke ruzies dagelijks voor. Voer voor zulke discussies zijn onder andere berichten naar ex-partners of onbekenden, of het posten van ongepaste foto’s.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 uitstekende redenen om geen vrienden te zijn met je ex

Het is een fenomeen van de nieuwe tijd ‘vrienden blijven met...

Scheiding ter lering en vermaak

Films en series zijn een middel om steun te vinden in...

Scheiden: zo vertel je het de kinderen

Wanneer je zelf gescheiden bent herinner je je dit moment ongetwijfeld:...

Zelfvertrouwen beschadigd na relatiebreuk: geef jezelf een nieuwe kans

Wanneer je gaat scheiden valt er meer in duigen dan alleen...

Placebo tegen liefdesverdriet helpt

Na een relatiebreuk wil je misschien niks liever dan lekker op...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie